Yritys

Insinööritoimisto Suomen Devtec Oy on perustettu vuonna 1986 ja se on jatkanut 1900-luvun alusta Keru Oy:n aloittamaa kuitukangastuotantoa. Keru Oy aloitti vuonna 1978 kuitukangastuotannon kahdella linjalla Pispantallin teollisuusalueella naapurissa sijaitsevissa tuotantotiloissa. Tuotanto koostui aluksi vain teollisuuspyyhkeistä, ja raaka-ainehuolto oli rakennettu silloisen Kemira Oy Säterin viskoosikuidun tuotannossa syntyvän sekundakuidun varaan. Tuotannossa käytettiin myös Suomen tekstiiliteollisuudessa syntyvä jätekuitu, jonka saanti tyrehtyi lähes kokonaan 1990-luvun alun murroksessa. Tämän seurauksena tuotantoa jouduttiin ensimmäisen kerran sopeuttamaan vastaamaan muuttunutta raaka-aineen saantitilannetta.

Tuotanto jatkoi yhdellä linjalla aina vuoteen 2008, jolloin Kuitu Finland Oy:n vaikeudet pakottivat uudelleen mittaaviin rakennemuutoksiin. Kuitu Finland Oy:n tuotantoa jatkoi kuitenkin hetken aikaa Avilon Oy, jonka tuotanto loppui vuonna 2011, ja lopullinen konkurssi tuli vuonna 2013.

Suomen Devtec Oy:n rinnalle ostettiin kuituliinojen lisäksi siivousliinojen myyntiin erikoistunut Tekslund Oy täydentämään ja vahvistamaan yrityksen toimintaa.

Vuonna 2014 Suomen Devtec Oy osti naapurista Kaivolankadulta lopettamassa olevan Paperitukku M Kaivola Ky:n toimitilat. Rekisteröimme konsernille aputoiminimen DevTeks ja teetimme yhteinäisen logon. Pian hankinnan jälkeen rakennettiin uusiin tiloihin myös myymälä. Myymälätoimintaa ja tuotevalikoimaa on kehitetty maltillisesti kysynnän mukaan. 

Vuonna 2018 Devtec Oy osti Novakari Oy nimisen siivoustarviketukun Helsingistä. Yritys on toiminut jo pitkään alalla, perustettu vuonna 1983. Novakari Oy:n tuotteet saa ostettua verkkokaupasta tai paikanpäältä heidän myymälästä. Kaikki tuotteet tuomme veloituksetta myös Valkeakosken myymälään. 

Historia